Frąckowiak (ZPSiH): Oznaczenie ChOG przyciąga konsumentów i handlowców
– Frąckowiak (ZPSiH) z Granowa oferuje na rynku certyfikowane chronionym oznaczeniem geograficznym Wielkopolskie Sery Smażone w wersji naturalnej oraz ze zdrowym kminkiem. To jedyne certyfikowane sery smażone mające w swym składzie więcej masła, co niewątpliwie wpływa na smak i miękką konsystencję sera – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Grzegorz Marciniak, Dyrektor ds. Marketingu i Sprzedaży w Frąckowiak (ZPSiH).
– Właśnie takie sery smażone cieszą się największym zainteresowaniem konsumenta, który odnajduje w nich unikalność tego przysmaku pamiętaną sprzed lat. Certyfikat jest gwarancją dla konsumenta, że nasz ser spełnia wszystkie standardy oryginalności, naturalności i smaku, dając mu przekonanie dobrego, świadomego zakupu. Taki stosunek nabywcy do naszego certyfikowanego Wielkopolskiego Sera Smażonego powoduje, że handlowcy coraz chętniej widzą go na półkach swoich sklepów. To doskonała metoda utrzymania, a nawet pozyskania coraz bardziej świadomego klienta, dla którego jakość i smak zaczyna być ważniejszy niż najniższa cena. W przypadku serów smażonych Frąckowiak, klient z góry wie za co płaci i właśnie takiej jakości się spodziewa – dodaje Grzegorz Marciniak.