1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Posiłek w podróży

Źródło: Sertop / PR Club
Autor: Monika Czaplicka
© sertop
© sertop

Wakacje to czas rodzinnych wycieczek i wyjazdów, których nieodłącznym elementem jest także posiłek. Co zabrać ze sobą w podróż, żeby nie być głodnym? – Najlepszą opcją są tradycyjne kanapki, zrobione z dobrej jakości pieczywa i serka topionego, który wytrzyma niewielkie zmiany temperatury – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Z dużą ilością sałaty i świeżych warzyw taka kanapka może stanowić pełnowartościowy posiłek, nie tylko gaszący nasz głód, ale także dostarczający niezbędnych dla zdrowia witamin i składników mineralnych oraz białka, tak potrzebnych dla naszego organizmu.

A co, jeśli kanapek nie lubimy? Ich doskonałą alternatywą mogą być warzywne sałatki lub kasze, które odpowiednio doprawione zaspokoją także nasze kulinarne podniebienie. Aby przetrwały w podróży warto przechowywać je w torbie termalnej z dodatkiem lodowego wkładu, który zapobiegnie ich zepsuciu. Zarówno do sałatek, jak i kasz także możemy dodać pokrojony w kostkę serek topiony, który wzbogaci ich smak i nada całości oryginalny charakter.

Ostatnie wiadomości o firmie