1. Aktualności
  2. Polska

Sertop: Regularne posiłki to podstawa

Źródło: Sertop / PR Club
Autor: Janusz Górski
© sertop

Tyski producent serków topionych zachęca do zwrócenia większej uwagi na jakość spożywanych posiłków. – Chcąc zachować zdrowie i szczupłą sylwetkę warto poświęcić parę chwil na organizację domowej kuchni – mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop. – Bo nadmiar pracy, nauki i innych obowiązków nie powinien przysłonić nam naszych priorytetów, w tym dbania o własne zdrowie.

– Zwłaszcza, że na rynku jest mnóstwo produktów, których przygotowanie zajmuje przysłowiowe „5 minut" i z których możemy wyczarować wartościowe, pełne witamin i minerałów, pyszne dania, dostarczające naszym organizmom wszystkiego, co najlepsze. Jednym z takich produktów są kasze, do których wystarczy dodać domowy hummus lub pesto i wkroić kawałki topionego serka. Innym, godnym polecenia posiłkiem są gotowane na parze warzywa, których smak możemy podkręcić serowym sosem z dodatkiem aromatycznych przypraw. W chłodne dni idealnym posiłkiem będą także zupy – kremy z dodatkiem serka topionego, przygotowane na bazie domowego bulionu i ugotowanych oraz zblendowanych, ulubionych warzyw. Idealnym uzupełnieniem naszej diety będą także sałatki z świeżych warzyw, z serowym sosem lub kawałkami serka, pokrojonego w kostkę.

Ostatnie wiadomości o firmie