1. Aktualności
  2. Polska

Kulinaria: Wieluń (SDM) - Przepis na Paschę z bakaliami

Źródło: Wieluń (SDM)
Autor: Monika Czaplicka
© wieluń sdm

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dalej ucierając dodawać stopniowo twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony. Następnie dodać bakalie (wcześniej można je namoczyć), wymieszać i przełożyć masę do wyłożonych gazą miseczek (lub jednej większej, ale ładniej prezentują się małe paschy). Wstawić na kilka godzin do lodówki, podawać udekorowane płatkami migdałów.

Składniki: -450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony-100 g masła-100 g drobnego cukru-łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy-2 łyżki płatków migdałowych plus do dekoracji-2 łyżki rodzynek-2 łyżki suszonej żurawiny

Ostatnie wiadomości o firmie