1. Aktualności
  2. Polska

Łowicz (OSM): Twarogi łowickie z odświeżoną szatą graficzną

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© łowicz (osm)

– Twarogi w codziennej diecie powinny stanowić ważne źródło pełnowartościowego i lekkostrawnego białka pochodzenia zwierzęcego – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Joanna Kołodyńska Kierownik Działu Marketingu w mleczarni Łowicz (OSM). – Najkorzystniejszą opcją są te ze średnią zawartością tłuszczu – tzw. półtłuste. Obecność tłuszczu w twarogu umożliwia rozpuszczanie witamin A, D i E. Twaróg jest też źródłem aminokwasu lizyny, który sprzyja koncentracji, eliminuje zmęczenie, zapobiega miażdżycy i rozwojowi nowotworów.


– Twaróg można spożywać w postaci twarożków, past, farszów. Wykorzystywany jest także w cukiernictwie i piekarnictwie, jako składnik serników, wypełnienie drożdżówek, strucli.
W ofercie Łowicz (OSM) można znaleźć twaróg zarówno w najprostszej postaci – klinki, krążki, krajanka, jak również w formie półproduktu do wypieków. Na co dzień w każdym gospodarstwie domowym doskonale sprawdzą się łowickie klinki – twaróg chudy, półtłusty i tłusty. Jak większość produktów marki łowickie, mają odświeżoną szatę graficzną, spójną z całą linią „łowickie”. Opakowanie z folią pozwalającą na kilkukrotne otwieranie i zamykanie pomaga dłużej zachować świeżość i delikatny smak twarogu łowickiego – dodaje nasza rozmówczyni.