1. Aktualności
  2. Polska

Mlekoma Dairy wprowadza na rynek wysokiej jakości Mascarpone – ser typu włoskiego.

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Mascarpone jest coraz bardziej popularny i coraz częściej wykorzystywany w gospodarstwach domowych. Uniwersalność tego produktu polega na tym, że wspaniale nadaje się nie tylko do deserów, ale również do potraw mięsnych, pieczywa, naleśników. Mascarpone wspaniale zagęszcza sosy, nadaje im kremową, aksamitną konsystencję, wzbogaca smak potraw.

Zmiksowany z ubitą śmietanką kremówką stanowi najprostszą bazę do zrobienia pysznego kremu do ciasta.
Mascarpone marki Mlekoma dostępny jest w opakowaniach 250 g. Pod wieczkiem znajdują się dwa inspirujące przepisy.
Wszystkich, którzy chcieliby podzielić się swoimi propozycjami wykorzystania sera Mascarpone, zachęcamy do publikowania przepisów na stronie www.mlekoma.pl.