Zott Polski: nowość Zottarella Peperoncini
W asortymencie firmy Zott pojawiła się nowość Zottarella Peperoncini. Zottarella zachwyca swoją różnorodnością – jako jedyna marka na rynku oferuje oprócz klasycznego smaku mozzarelli, także wersję z bazylią oraz prezentowaną nowość.
Zottarella to ser typu mozzarella w kształcie kuli, roli lub małych mini kuleczek, zatopiony w lekko solonej zalewie.
Dzięki konsystencji pozwalającej na topienie się jest idealny do makaronów, lasagne i oczywiście do pizzy. Nie zdominuje potrawy, a jedynie podkreśli właściwe dla niej walory smakowe. Świetnie smakuje zarówno na zimno jak i na gorąco. Sprawdzi się jako składnik zapiekanek z warzywami, mięsem lub rybą, naleśników, jajecznicy, a nawet kremowych zup (np. brokułowej czy pomidorowej).
Zottarella firmy Zott to pierwsza i obecnie jedyna marka mozzarelli w Polsce spełniająca obok wymogów UE także bardzo surowe wymagania prawa niemieckiego w zakresie produkcji wolnej od GMO. Wykorzystanie do produkcji Zottarelli mleka pochodzącego od krów karmionych paszami wolnymi od GMO oraz mieszczenie na opakowaniu deklaracji GMO free stanowi racjonalny dowód jakości i bezpieczeństwa produktów.