1. Aktualności
  2. Polska

Grupa Polmlek: HoReCa Line -Śmietana 18% i 24%, Śmietanka 30%

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Śmietana Termizowana 18% produkowana jest ze znormalizowanej śmietanki z dodatkiem surowców pozwalających na jej termizację po ukwaszeniu. Mieszanka jest pasteryzowana i homogenizowana, a po schłodzeniu zaszczepiana czystymi kulturami bakteryjnymi. Po ukwaszeniu śmietana poddawana jest termizacji. Dzięki swojej kremowej i gęstej konsystencji oraz większej stabilności . Śmietana Termizowana 18% jest idealnym dodatkiem do zup i sosów.

Śmietana 24% produkowana jest ze znormalizowanej śmietanki. Mieszanka jest pasteryzowana i homogenizowana, a po schłodzeniu zaszczepiana czystymi kulturami bakteryjnymi. Dzięki swojej kremowej i gęstej konsystencji oraz kremowemu, lekko kwaśnemu smakowi śmietana 24% jest idealnym dodatkiem do zup i sałatek.
Śmietanka 30% produkowana jest ze znormalizowanej śmietanki z dodatkiem karagenu. Dzięki swojej konsystencji oraz zdolności do ubijania Śmietanka 30% jest idealnym dodatkiem do deserów.