1. Aktualności
  2. Polska

Piątnica (OSM) rozszerza ofertę o jogurty

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Znana z wysokiej jakości serków, śmietan i świeżego mleka Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska z Piątnicy śmiało wchodzi na rynek jogurtów. Piątnica proponuje konsumentom zupełnie nową kategorię − jogurty typu greckiego 0% tłuszczu o dwukrotnie większej zawartości białka, naturalny i z owocami.

Nowość od Piątnicy, jogurty typu greckiego produkowane są w rozbudowanym zakładzie w Piątnicy, w którym w marcu br. uruchomiono specjalną, nowoczesną linię produkcyjną. Dzięki unikalnej metodzie wytwarzania, gęsty kremowy jogurt pozbawiony jest tłuszczu, a jednocześnie wyróżnia się na tle podobnych wyrobów wysoką zawartością białka. Jest ona dwukrotnie większa niż w innych tego typu jogurtach dostępnych na rynku. Jogurty typu greckiego Piątnicy to wysokiej jakości produkty nabiałowe wyrabiane wyłącznie z odtłuszczonego mleka i żywych kultur bakterii jogurtowych, a także owoców poddanych minimalnemu procesowi przetworzenia.
Piątnica proponuje konsumentom szeroki wybór smaków, naturalny i w sześciu wersjach z owocami. Na spodzie kubeczka, pod delikatnym jogurtem znajdziemy m.in.: maliny, truskawki, jagody i wiśnie, a także dwa oryginalne połączenia – jabłko i gruszkę oraz brzoskwinię i marakuję. Jogurty typu greckiego Piątnicy w kubeczku 150 gram to naturalne, świeże produkty o wysokich walorach odżywczych i zdrowotnych, doskonałe na przekąskę dla osób poszukujących jakościowych, wysokobiałkowych i niskotłuszczowych artykułów spożywczych.
Nowe jogurty typu greckiego z owocami wzbogacają dotychczasowa ofertę jogurtów naturalnych Piątnicy, wprowadzonych na rynek w 2012 roku: jogurt naturalny z mleka pasteryzowanego o zawartości 2% tłuszczu oraz z dodatkiem mascarpone 7% tłuszczu.
Jogurty typu greckiego − naturalny i w trzech wersjach smakowych: z truskawkami, wiśniami, oraz brzoskwinią i marakują dostępne są w sprzedaży od marca br. w cenie 1,60 zł/150 g. W maju br. na rynku pojawią się kolejne trzy smaki: z malinami, z gruszką i jabłkiem oraz z jagodami.