1. Aktualności
  2. Polska

Mlekovita (GK): Sery twarogowe

Źródło: Mlekovita (GK)
Autor: Monika Czaplicka
Mlekovita (GK)
Mlekovita (GK)

Nowe sery twarogowe z Mlekovity w dwóch kształtach: „klinku” oraz tzw. „stadionie” to innowacyjne sery twarogowe, zachowujące to, co w mleku najcenniejsze: wyjątkowe bogactwo białka, witamin i składników mineralnych. Są smaczne i lekkostrawne, stanowią podstawę każdej zbilansowanej diety. Doskonałe zarówno na codzienne kanapki, do tradycyjnych pierogów, naleśników, jak również do smakowitych ciast i deserów. W formie „stadion” oferowane są w 200-gramowym wariancie półtłustym, a w tradycyjnej formie „klinka” w porcji 230 g w trzech opcjach: chudej, półtłustej i tłustej.

Dostępne w poręcznych, stabilnych opakowaniach z wygodną opcją wielokrotnego otwierania i zamykania pozwalają dłużej cieszyć się oryginalnym smakiem i świeżością twarogu.
Najświeższe propozycje Mlekovity produkowane są na najnowocześniejszej na świecie linii do produkcji twarogu formowanego. W tym rozwiązaniu linia technologiczna jest pozbawiona form, a więc również całego szeregu urządzeń do ich obsługi. Cykl formowania i prasowania 24 klinków trwa 20 sekund (co sekundę powstaje jeden klinek). W dotychczasowej technologii czas ten wynosił dwie godziny. Zapakowanie sera twarogowego natychmiast po sformowaniu „na ciepło” (w temp. 35°C) zapewnia dłuższą świeżość i smakowitość gotowego produktu. Jednocześnie oferowane przez Mlekovitę twarogi w formie „klinka” i „stadionu” są przyjazne środowisku.