1. Aktualności
  2. Polska

Garwolin (OSM): Popyt na twarogi do pieczenia przesuwa się do cukierni

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski

Roman Chojecki, Kierownik Działu Marketingu w Garwolin (OSM) zwraca naszą uwagę na następujące zjawiska rynkowe: – Obecnie obserwujemy przesunięcie popytu z twarogów do pieczenia na gotowe wyroby – ciasta z cukierni. Wynika to oczywiście w głównej mierze, z braku czasu dzisiejszych gospodyń, jak również z wygodnej formy zakupu gotowego wyrobu. Ponadto zaobserwowaliśmy modę na bardziej racjonalne przygotowanie do Świąt, czyli zakup bądź przygotowanie realnej do spożycia ilości ciast, a nie tworzenie zapasu.

– W dzisiejszych czasach jest ogromny wybór twarogów sernikowych, w różnych kategoriach smakowych, cenowych i jakościowych. Jednak niezmiennie najbardziej popularnym pozostaje twaróg naturalny, bez dodatków smakowych w opakowaniu 1 kg. Takie twarogi są produktem głównie sezonowym, gdzie największy handel odbywa się w okresie Świąt - dodaje Roman Chojecki.
– Nasza spółdzielnia, dzięki wysokiej jakości produktów, cieszy się bardzo dobrą opinią wśród klientów. Posiadamy zróżnicowaną ofertę twarogów – wiaderka 1 kg, folia 500 g, wiadra 10 kg w ofercie gastronomicznej, co sprawia, że każdy klient, nawet ten najbardziej wymagający, znajdzie produkt, który spełnia jego oczekiwania - podsumowuje Roman Chojecki.