1. ABC Nabiału
  2. E-dodatki
  3. Inne dodatki, wzmacniacze smaku, antybiotyki

Inne dodatki, wzmacniacze smaku, antybiotyki

E620 Kwas glutaminowy (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]

E621 Glutaminian sodu (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]

E622 Glutaminian potasu (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]

E623 Diglutaminian wapnia (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]

E624 Glutaminian monoamonowy (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]

E625 Diglutaminian magnezu (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]

E626 Kwas guanylowy (wzmacniacz aromatu)

E627 Guanylan disodowy, (wzmacniacz aromatu) [G]

E628 Guanylan dipotasowy (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [G]

E629 Guanylan wapnia (wzmacniacz aromatu)

E630 Kwas inozynowy (wzmacniacz aromatu)

E631 Inozynian disodowy (wzmacniacz aromatu) [Z]

E632 Inozynian dipotasowy (wzmacniacz aromatu)

E633 Inozynian wapnia (wzmacniacz aromatu)

E634 Rybonukleotydy wapnia (wzmacniacz aromatu) [Z]

E635 Rybonukleotydy disodowe (wzmacniacz aromatu) [Z]

E636 Maltol (wzmacniacz aromatu)

E637 Etylomaltol (wzmacniacz aromatu)

E640 Glicyna i jej sól sodowa (wzmacniacz aromatu) [możliwe reakcje uboczne] [Z]

E650 Octan cynku