1. Aktualności
  2. Polska

Piątnica (OSM): Nowość wśród jogurtów

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Jogurt naturalny typu greckiego 4% tłuszczu – zdrowa, odżywcza i w pełni naturalna przekąska dla każdego.
Nowy produkt cechują charakterystyczne dla jogurtów greckich: gęstość, kremowa konsystencja i wynikający z 4 % zawartości tłuszczu, wyśmienity smak. Oparty na wyjątkowej technologii produkcji jogurt zawiera wyłącznie mleko pasteryzowane oraz żywe kultury bakterii jogurtowych. W porównaniu z podobnymi produktami zawiera aż dwa razy więcej białka, które nie tyko stanowi podstawowy budulec tkanek i zapewnia właściwą pracę mięśni, ale również wchodzi w skład hormonów oraz komórek odpowiedzialnych za odporność organizmu.

Białko obecne w jogurcie naturalnym ma także inną, niepodważalną zaletę – powoduje długotrwałe uczucie sytości.
Produkt jest propozycją dla osób w każdym wieku – dzieci i dorosłych. Polecany zarówno koneserom smakowitych deserów na bazie jogurtu, jak i osobom dbającym o linię, stanowi świetny zamiennik śmietany. Z dodatkiem orzechów (laskowych, włoskich lub, w wersji bardzie egzotycznej, nerkowców czy orzechów pinii) i płynnego miodu lub konfitury będzie pożywną przekąską, która dostarczy porcję słodkości orazmoc zdrowych składników. Docenią go także osoby prowadzące aktywny tryb życia, niestroniące od wysiłku fizycznego i potrzebujące odpowiedniej dawki energii. Jogurt naturalny 4 % tłuszczu z Piątnicy
to również świetny dodatek do sosów, zup, świeżych owoców lub musli.
Nowość można znaleźć na sklepowych półkach od listopada. Sugerowana cena detaliczna to ok. 1,50 za 150 g opakowanie.