1. Aktualności
  2. Świat

Nowocześni Jubilaci

Źródło: Masmal
Autor: Janusz Górski

20 lat to czas na zdobycie doświadczenia. Dojrzałość firmy Masmal Dairy ukształtowała prosta potrzeba Polaków – pragnienie tradycyjnych i wartościowych wyrobów na sklepowych półkach.
Firma zajmuje się produkcją masła, miksów tłuszczowych, serów twardych, dojrzewających oraz śmietan, jogurtów, maślanek, kefirów, napojów mlecznych i smalców.


Wykwalifikowana kadra dba o zaufanie klientów. Wiąże się to z rozwojem firmy i polityką jakości – każdy nowy i obecny już wyrób cechują wysokie standardy, a także zgodność ze zmieniającymi się trendami na rynku mleczarskim.
– Duży nacisk kładziemy na unowocześnianie linii technologicznych oraz usprawnianie systemu dystrybucji. Dysponujemy własnymi możliwościami transportowymi i kompleksem magazynowo-chłodniczym – podkreśla Szymon Rybczyński, Prezes Zarządu Zakładu Produkcyjnego Masmal Dairy Sp. z o.o.
Lipiec 2014 przyniósł nagrodę Jakość Roku w kategorii Produkt za linię produktów pochodzenia mlecznego i smalce co potwierdza prawidłowo obrany przez Masmal kierunek działania i rozwoju.
– Zakłady w Grudziądzu i Warlubiu to miejsca, gdzie odpowiednio skonstruowane procedury zapewniają odpowiedzialne wykorzystanie surowców i zasobów naturalnych – podsumowuje Szymon Rybczyński.