1. Aktualności
  2. Polska

Kamiennogórski ser pleśniowy – niezmienna receptura, która kusi smakiem!

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Niepowtarzalna głębia smaku i lekka konsystencja to charakterystyczne cechy Kamiennogórskiego sera pleśniowego od SM KaMos. Jego zdecydowany, niemal pikantny smak z grzybową nutą i wyjątkowy zapach, to nie lada gratka dla serowych koneserów. Ten pleśniowy ser dojrzewający powstaje według tradycyjnej, niezmiennej od ponad półwiecza receptury - historia jego produkcji sięga lat 50. ubiegłego wieku.

Warto dodać, że podczas procesu produkcji Kamiennogórskiego sera pleśniowego używane są same naturalne składniki: ser pozbawiony jest konserwantów i polepszaczy, co przekłada się na jego wyśmienity smak i wysoką jakość.
Wytwarzany jest z najwyższej jakości mleka krowiego, które pochodzi z gospodarstw wolnych od GMO, co potwierdza znak „Jakość, Tradycja”. Jego tradycyjność i wysoka jakość udokumentowana jest także wpisem sera na Listę Produktów Tradycyjnych.
Dostępny w kilku gramaturach: 165 g i 100 g na stoiskach samoobsługowych, jak również na stoisku tradycyjnym w formie krążka -ok. 2,5 kg.
Cena: waha się w granicach od 3 do 4 zł za 100 g.
Przechowywanie: od +1 do +6 stopni C.