1. Aktualności
  2. Polska

Łowicz (OSM): Sery solankowe Fellada

Źródło: Łowicz (OSM)
Autor: Monika Czaplicka

Fellada to niedojrzewający ser solankowy typu śródziemnomorskiego, pokrojony w drobne, apetyczne kosteczki, zalane słoną zalewą. Łowicz (OSM) proponuje dwa warianty produktu: Fellada Ser solankowy w kostkach w zalewie bez dodatków, oraz Fellada Ser solankowy w kostkach w zalewie z bazylią i oregano. Ser ma jednorodną konsystencję, delikatnie słony smak.

Odsączanie ułatwia koszyczek, który sprawia, że od razu po wyjęciu sera z opakowania można dodać go do potrawy. Dodany do sałatek nie tylko pysznie smakuje, ale także atrakcyjnie wygląda. Doskonale sprawdzi się także jako dodatek do makaronów i zapiekanek. Ser solankowy Fellada pakowany jest w estetyczny, wygodny kubek z koszyczkiem. Porcja sera po odsączeniu to 200 g.