1. Aktualności
  2. Polska

Spomlek: Jesień pełna serów w telewizji

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski

Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek z Radzynia Podlaskiego, przygotowała na jesień kilka marketingowych niespodzianek, których realizacja już się rozpoczęła.
W ciągu ostatnich kilku tygodni sery Old Poland pojawiły się m. in. w weekendowym kąciku kulinarnym „Dzień Dobry TVN”, a także w odcinku programu „Ugotowani”.

W studio porannego programu telewizji TVN pojawił się Andrzej Polan, znany Mistrz Kuchni oraz Szef Klubu Szefów Kuchni. Do przygotowywania wykwintnych potraw używał on dwóch serów długodojrzewających ze Spomleku – Bursztynu i Szafira. Zaproponował również kilka oryginalnych dodatków, z którymi można połączyć sery, by uzyskać ciekawe kombinacje smakowe: miód akacjowy, orzechy, migdały czy żurawina. W czasie tej samej audycji zaprezentowana była deska serów, zawierająca wszystkie produkty Old Poland.

Kolejną okazją do poznania różnych zastosowań serów długodojrzewających ze Spomlek (SM) będzie jeden z odcinków „Ugotowanych”, którego emisję zaplanowano na 4 listopada oraz kąciki kulinarne „Dzień Dobry TVN” 29 października, 4 listopada oraz 30 grudnia. Old Poland zagości również w programie „Kuchenne rewolucje” Magdy Gessler. Odpowiednie odcinki będą miały swoje premiery 1 listopada oraz 22 grudnia.