1. Aktualności
  2. Polska

Bakoma: Bakoma Naturalny Gęsty do zastosowań w kuchni

Źródło: Bakoma
Autor: Monika Czaplicka
© Bakoma
© Bakoma

W maju do sklepów trafiły jogurty naturalne Bakoma w opakowaniach o zmienionej szacie graficznej i rekomendacji producenta co do sposobu korzystania z produktu. Jogurt Bakoma Naturalny Gęsty promowany jest jako idealny do zastosowań kuchennych – dodatek do zup, sałatek, ciast oraz jako baza sosów i deserów. Liczba zwolenników zdrowej kuchni i używania jogurtu jako składnika dietetycznych dań z roku na rok rośnie. Bakoma jako pierwsza na polskim rynku przygotowała linię jogurtów naturalnych dedykowaną do zastosowań kuchennych.

Z badań konsumenckich wynika, że jogurty naturalne mają dwa podstawowe zastosowania – do bezpośredniego spożycia oraz do wykorzystania jako dodatek w kuchni. Jednocześnie zaobserwować można rozbieżność pomiędzy oczekiwaniami konsumentów co do charakterystyki produktów wykorzystywanych na te dwa sposoby. Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów Bakoma postanowiła przygotować linie produktowe dopasowane do różnych stylów konsumpcji. Jogurt Bakoma Naturalny Gęsty oferuje doskonały smak, ale także konsystencję, dzięki której nie spływa na dno naczynia i dobrze łączy wszystkie składniki. Bakoma Naturalny Gęsty dostępny jest w opakowaniach 150 i 390 g.

Ostatnie wiadomości o firmie