1. Aktualności
  2. Polska

Euroser: Gouda holenderska: Czerwone Pesto oraz Zielone Pesto

Źródło: Euroser
Autor: Monika Czaplicka
© Euroser

Gama produktów marki Euroser rozwija się w ostatnim czasie bardzo intensywnie. Dołączyły do niej dwa nowe rodzaje Goudy holenderskiej: Czerwone Pesto oraz Zielone Pesto. Produkowana z doskonałego krowiego mleka Gouda Euroser dojrzewa przez kilka tygodni aż osiąga niepowtarzalny, naturalny smak i zapach. Nie ma nic lepszego niż naturalny smak przełamany esencjonalnym dodatkiem, który nadaje serowi niepowtarzalny charakter.

Dodatek czerwonego Pesto – sycylijskiej odmiany tradycyjnego włoskiego sosu na bazie oliwy, czosnku i suszonych pomidorów – sprawia, że Gouda nabiera słonecznego, południowego smaku. To unikalne połączenie powoduje, że nasz ser zaskakuje ciekawym zestawienie aromatów i intensywną czerwoną barwą. Natomiast esencjonalne zielone Pesto znakomicie skomponowało się z subtelnym zapachem i smakiem sera. Ten sławny na całym świecie sos, którego podstawą jest czysta oliwa z oliwek, czosnek, przyprawy i świeża bazylia nadał naszej Goudzie bardziej wyrazistego charakteru.