1. Aktualności
  2. Polska

Hochland: Rynek serów topionych skurczył się

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Janusz Górski
© hochland

Rynek serów topionych w Polsce na przestrzeni ostatniego roku skurczył się – mówi specjalnie dla FM Jacek Wyrzykiewicz, PR & Trade Marketing Manager w Hochland Polska. - Polski konsument jest konserwatywny w wyborze – preferuje klasyczne smaki najbardziej znanych rodzajów serów. Najlepiej sprzedają się bloczki topione, plasterki, krążki i pudełka, najbardziej popularne gramatury to 100-200 g.


Sery topione są produktem znanym od wielu lat, a dzięki firmie Hochland stały się synonimem najwyższej jakości – podkreśla Jacek Wyrzykiewicz. - Konsumenci stale poszukują nowych kategorii. Jednak trudno mówić o zupełnej stagnacji rynku serów topionych, rynek oczekuje na produkty najwyższej jakości, praktycznie zapakowanych, jednym słowem coraz bardziej wygodnych dla potencjalnego konsumenta.