1. Aktualności
  2. Polska

Audyt w Mlekovita (SM)

Źródło: Mlekovita
Autor: Aleksandra Karpińska

W dniach 18-20 kwietnia 2011 roku odbył się w Mlekovita (SM) audyt nadzoru Zintegrowanego Systemu Zarządzania. Audyt został przeprowadzony przez wysoko wykwalifikowany zespół audytorów Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji.

Audyt nadzoru Zintegrowanego Systemu Zarządzania obejmuje: Bezpieczeństwo Zdrowotne Żywności ISO 22000 (HACCP), Zarządzanie Jakością ISO 9001 oraz Zarządzanie Środowiskowe ISO 14001. Zespół Audytorów PCBC na uroczystym zakończeniu audytu nadzoru złożył Prezesowi Zarządu Dariuszowi Sapińskiemu gratulacje odnośnie wysokiej skuteczności funkcjonowania zintegrowanego systemu zarządzania, który ulega ciągłemu doskonaleniu. Audytorzy zaobserwowali dynamiczny postęp w rozwoju firmy i duże zaangażowanie personelu w utrzymaniu funkcjonowania i doskonaleniu systemu oraz prowadzenie działalności w sposób przyjazny dla środowiska, przy respektowaniu wszystkich obowiązujących wymagań prawnych i technicznych. Mlekovita jako lider w produkcji mleczarstwa wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumenta każdego roku wprowadza na rynek nowe produkty, które zdobywają uznanie konsumentów i zostają uhonorowane licznymi nagrodami.
Zintegrowany System Zarządzania jest zorientowany na procesy biznesowe oraz ukierunkowany na zaspokajanie potrzeb klienta co sprawia, że jest jeszcze większą gwarancją jakości produkowanych przez Mlekovita (SM) produktów, dla której klient zawsze jest najważniejszy. Utrzymanie i doskonalenie funkcjonowania zintegrowanego systemu zarządzania wymaga ciągłego zaangażowania wszystkich pracowników ale przynosi wymierne korzyści, zarówno ekonomiczne jak i ekologiczne, które są efektem oszczędnej gospodarki surowcami, optymalizacji procesów i zdolności końcowych produktów do recyklingu.
Polityka Zintegrowanego Systemu Zarządzania dotrzymuje kroku rozwojowi firmy. Uwzględnia całościowe potrzeby zakładu, pozwala wyeliminować te działania firmy, które są dla niej niepotrzebne, gwarantuje jednolitą i powtarzalną jakość wyrobów.