Mlekovita wprowadza nowości w segmencie jogurtów
Mlekovita to marka bardzo aktywna w zakresie nowości w różnych kategoriach produktów mleczarskich. Jedną z nich jest kategoria jogurtów.
Dzięki nowej, uruchomionej na początku bieżącego roku Fabryce Produktów Fermentowanych, Mlekovita oferuje konsumentom nowość - jogurty Polskie w kubkach tzw. łyżeczkowe. Jogurty Polskie wyprodukowane są z najwyższej jakości surowca, a ich doskonały, kremowy smak osiągnięto dzięki innowacyjnej, unikalnej technologii wytwarzania. Nowe jogurty w swoim bogatym składzie zawierają kawałki owoców, białka mleka oraz żywe bakterie jogurtowe, nie zawierają natomiast konserwantów. Dostępne w najbardziej popularnych na rodzimym rynku wariantach smakowych – tradycyjnych polskich owoców: truskawki, wiśni, maliny i owoców leśnych, oraz najbardziej popularnej i optymalnej gramaturze 150 g. Jogurty Polskie polecane są przede wszystkim bezpośredniego spożycia oraz jako składnik tzw. deserów na zimno.
W ramach uruchomionej inwestycji Mlekovita planuje także produkcję jogurtów o zerowej zawartości tłuszczu pod nazwą MENU B oraz wprowadzenie nowej linii jogurtów przeznaczonych dla dzieci.