Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Mlekpol (SM): Nie można zapomnieć o twarogach bezlaktozowych w ofercie sklepu

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-09-12 17:26:06

© mlekpol (sm)

– Naturalne, tradycyjne, regionalne – takie wyroby mleczarskie cieszą się największym powodzeniem wśród konsumentów. Najważniejsza jest jakość, czyli przede wszystkim naturalny skład i smak – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Ewa Gromadzka, Kierownik Marketingu w Mlekpol (SM). – Nie bez znaczenia jest także cena i wygoda użycia produktu. Istotnym czynnikiem przy wyborze twarogu jest również możliwość wyboru wariantu tłuszczowego. Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol spełnia te oczekiwania.


– W swojej ofercie mamy wyśmienite twarogi Mazurski Smak dostępne w pełnej gamie tłuszczowej oraz w różnorodnych, dostosowanych do potrzeb konsumenta opakowaniach. Mamy więc opakowania w kształcie klinka i rozety typu otwórz-zamknij. Dobrym wyborem są także twarogi regionalne: Zambrowski, Osowa czy Rolmlecz sprzedawane w klasycznych kostkach. Dla osób nie tolerujących cukru mlecznego polecamy Twarogi bez Laktozy Mlekpol. Dzięki zastosowaniu enzymu laktazy, zawarta w mleku laktoza została rozłożona, przy zachowaniu pełnej wartości odżywczej produktu. Twarogi bez laktozy SM Mlekpol podobnie jak te tradycyjne, znakomicie sprawdzają się nie tylko jako samodzielne danie, ale również jako baza deserów i serników. To oferta dla wszystkich wielbicieli polskiego smaku, rozwiązanie dla konsumentów nie tolerujących laktozy a doceniających wartości prozdrowotne prawdziwego twarogu. Twarogi bez laktozy dostępne są w trzech wariantach: chudy, półtłusty i tłusty – dodaje Ewa Gromadzka.

– Twaróg potocznie zwany białym serem to niezwykle wartościowy produkt spożywczy, który powinien gościć na naszych stołach przynajmniej raz dziennie. Dobre twarogi powstają z najwyższej jakości mleka, zawierają niezwykle cenne kultury bakterii twarożkarskich. Są źródłem nie tylko białka, ale witamin, aminokwasów i zdrowego, dobrze przyswajalnego tłuszczu mlecznego. Rozwój technologii produkcji żywności pozwolił na bezpieczne dla konsumenta przedłużenie trwałości tego niezwykle wrażliwego produktu – podkreśla nasza rozmówczyni.

– Twarogi w Polsce bardzo dobrze się sprzedają. Znamy je od dziecka. Są nieodzownym elementem posiłków, który często darzymy wielkim sentymentem jak pierogi, naleśniki z farszem twarogowym lub po prostu plaster świeżego twarogu z dżemem lub miodem. Trudno wyobrazić sobie sklepowe lodówki bez różnego rodzaju twarogów. Najczęściej wybieranym przez osoby decydujące o domowych zakupach jest ten półtłusty, choć wariant niskotłuszczowy i wysokotłuszczowy także mają swoich wielbicieli. Handlowcy nie powinni zapominać o zatowarowaniu swoich hurtowni czy sklepów w twarogi bezlaktozowe, cieszące się coraz większym powodzeniem – podsumowuje Ewa Gromadzka, Kierownik Marketingu w Mlekpol (SM).

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2017
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25