1. Aktualności
  2. Polska

Piaski (OSM): Jogurt naturalny typu greckiego bez laktozy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Produkt przeznaczony dla osób, których organizm nie trawi cukru znajdującego się w mleku. Produkt łagodny o gęstej konsystencji. Jego smak jest wyraźnie słodszy od normalnego jogurtu greckiego na skutek rozłożenia laktozy na cukry proste – glukozę i galaktozę.
Jogurt grecki przez to, że jest delikatny i słodki staje się wspaniałym produktem dla dzieci, jak również dorosłych, preferujących słodsze produkty, które nie są dosładzane sztucznymi substancjami.


Zastosowanie jogurtu greckiego bez laktozy jest bardzo szerokie. Jogurt stanowi znakomity dodatek do wielu różnych potraw: dań mięsnych, deserów i sosów. Doskonale komponuje się z różnymi warzywami, wzbogacając smak surówek i sałatek. Wiele osób, będących na diecie, stosuje go jako zamiennik majonezu lub tłustej śmietany.
Opakowanie: kubek 400 g.