Serwis www.forummleczarskie.pl wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies) w celu gromadzenia informacji, które pozwalają lepiej adaptować stronę do potrzeb i preferencji Czytelników oraz budować statystyki dotyczące oglądalności. Cookies można wyłączyć w każdej chwili w ustawieniach przeglądarki internetowej. Brak takiej zmiany oznacza możliwość zapisu w pamięci urządzenia. Więcej informacji znajdą Państwo w Polityce prywatności. Zamknij

Aktualności

Piaski (OSM): Tradycyjnie wytwarzana śmietana bez dodatków jest pożądana na półce

Źródło: Forum Mleczarskie Handel   Dodano: 2017-06-19 16:14:33

© piaski (osm)

– Obecnie na sklepowych półkach dostępnych jest tak wiele różnych śmietan, że wybór najlepszej z nich bywa nie lada wyzwaniem. Konsumenci często nie zdają sobie sprawy z tego, że śmietany różnią się nie tylko zawartością tłuszczu – mówi Andrzej Grochoła, Kierownik Marketingu w Piaski (OSM). – Prawdziwa, dobra śmietana to nic innego jak ukwaszony produkt mleczny o podwyższonej zawartości tłuszczu w porównaniu z mlekiem. Znajdziemy w niej również białko oraz węglowodany.
Wystarczy jednak dokładnie przeczytać składy poszczególnych produktów, aby przekonać się że wiele śmietan jest wzbogaconych o dodatkowe składniki, jak np. konserwanty, których powinniśmy unikać.


– Moda na naturalne produkty sprawia, że tradycyjnie wytwarzana śmietana bez dodatków jest obecnie produktem pożądanym na sklepowych półkach. Kojarzy się klientom z prawdziwą, tradycyjną śmietaną o wyraźnym, charakterystycznym smaku, którą dawniej przygotowywały nasze babcie. Taka śmietana znakomicie sprawdza się w kuchni jako dodatek do wielu różnych dań, sosów, zup itp. W trosce o swoje zdrowie konsumenci dokonują coraz bardziej świadomych zakupów i dokładnie czytają etykiety. Wybierając śmietanę coraz częściej sięgają po taką, która jest tradycyjnie wytwarzana i nie zawiera środków konserwujących i innych ulepszaczy. Świadomie rezygnują z produktów, które mają w swoim składzie różne dodatki, wypełniacze, substancje zagęszczające, stabilizatory itp. – wskazuje Andrzej Grochoła.

– Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piaskach oferuje wyłącznie tradycyjnie wytwarzane śmietany produkowane z najwyższej jakości mleka i wzbogacone w tłuszcz mlekowy bez dodatku konserwantów i ulepszaczy. W ofercie firmy możemy znaleźć: Śmietanę Jogurtową 9%, Śmietanę Naturalną 12%, Śmietany 18% do zup, sosów oraz do sałatek, Śmietanę Wiejską 22%, Śmietanę 30% Luksusową i Śmietankę 30% do ciast i deserów. Wszystkie nasze śmietany wyróżnia doskonały smak oraz delikatna, kremowa konsystencja – zachwala Andrzej Grochoła, Kierownik Marketingu w Piaski (OSM).

archiwum aktualności »
copyright
Nathusius Investments Sp. z o.o © 2008-2017
02-920 Warszawa
ul. Powsińska 23/6
tel: 22 642 43 12, fax: 22 642 36 25