1. Aktualności
  2. Polska

Hochland nowym członkiem Polskiej Izby Mleka

Autor: Janusz Górski

Czołowy producent serów topionych i twarogowych na polskim rynku, jeden z największych w Europie, zasilił szeregi członków Polskiej Izby Mleka. Produkty firmy Hochland są znane, lubiane i sprzedawane w ponad 30 krajach.
– Jest nam niezmiernie miło, że kolejna firma z ogromnym doświadczeniem na rynku mleczarskim zdecydowała się do nas dołączyć – mówi Agnieszka Maliszewska, dyrektor Polskie Izby Mleka. –Hochland już od dokładnie 90 lat gwarantuje najwyższą jakość produktów. Bogate doświadczenie tej firmy w branży pozwoli jeszcze wzmocnić pozycję Polskiej Izby Mleka.


Hochland jest obecny we wszystkich najważniejszych krajowych i międzynarodowych segmentach serów. Zatrudnia ponad 4200 pracowników w dwunastu zakładach produkcyjnych. W 2016 roku osiągnął obrót 1,2 miliarda euro, notując 5% wzrost sprzedaży. Niedawno przejął dużego producenta serów twarogowych w USA – Franklin Foods Inc.
- Hochland ze swoimi produktami świetnie radzi sobie nie tylko w handlu detalicznym branży spożywczej. Zaopatruje również gałęzie przemysłu spożywczego oraz gastronomii – podkreśla Agnieszka Maliszewska. - Wierzymy, że współpraca z jednym z największych producentów sera w Europie przyniesie wymierne korzyści wszystkim – zaznacza dyrektor Polskiej Izby Mleka.
Produkty firmy Hochland takie jak: sery topione, twarogowe, żółte dojrzewające, pleśniowe oraz wiele innych znają i wybierają konsumenci na całym świecie. Doceniają je też Polacy. W zeszłym roku produkty firmy Hochland Polska zdobyły dwie nagrody w 5. Edycji ogólnopolskiego badania „Najlepszy produkt 2016 – Wybór Konsumentów”. Nowe plastry topione Hochland, zwyciężyły w kategorii „Sery”, a rodzina serów Almette z polskiego mleka była bezkonkurencyjna w kategorii „Sery twarogowe”. Nagrody były tym cenniejsze, że o wyborze najlepszych produktów decydowali sami konsumenci.