1. Aktualności
  2. Polska

Marfor (FHU): Kąski Góralskie

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Serki, serecki, gołki, nici, warkocze, paluszki – to tylko niektóre nazwy z licznej rodziny produktów regionalnych i tradycyjnych, wytwarzanych ręcznie, które dominują na półce wyrobów serowych z masy parzonej. Oto pojawia się nowa pozycja – wędzone, nieregularnego kształtu kostki serowe, zapakowane w wygodny dla konsumenta, kubek zamknięty kolorową platynką aluminiową o wadze 100 g.

Postać dziarskiego górala unoszącego kufel piwa z obfitą pianką – charakterystyczny motyw na etykietach firmy Marfor – sugestywnie podkreśla, że wyrób ten może służyć jako wyśmienita zakąska do piwa. Zastosowań może być dużo więcej: dodatek do sałatek, zdrowy zamiennik wszechobecnych paluszków słonych i całej gamy produktów do dzieci, ale – na co chcemy szczególnie zwrócić uwagę – jako kapitalny element dekoracyjny do tzw. deski serowej. Plastry, nici serowe przesypane kosteczkami o bursztynowej barwie prezentują się wspaniale. Nowe kąski to produkt o wyjątkowych walorach smakowych.