1. Aktualności
  2. Polska

Jana (ŚSM): jedyny uprawniony producent w kraju – poleca twaróg solankowy

Źródło: Forum Mleczarskie Handel
Autor: Monika Czaplicka

Otrzymywany z twarogu śmietankowego produkowanego metodą samoociekową. Charakterystyczny i niepowtarzalny smak otrzymywany jest po namoczeniu w roztworze solanki. Zawarte w nim pełnowartościowe, łatwo przyswajalne białko powoduje, że jest producentem, którego nie powinno zabraknąć w codziennym jadłospisie osób ceniących zdrowy tryb życia.

Zastosowanie nowoczesnego opakowania typu otwórz-zamknij gwarantuje, że twarogi zachowają swije niepowtarzalne walory smakowe.
Twarogi solankowe idealnie nadają się do kanapek, jako dodatek do wyśmienitych zup i sałatek oraz jako wspaniała przekąska. Unikalne walory twarogów solankowych stanowią inspirację do realizacji własnych pomysłów kulinarnych.
Dostępny w kilku wariantach: twaróg solankowy wędzony, twaróg solankowy, twaróg solankowy w posypce z pieprzu, twaróg solankowy w posypce z papryki.